top of page

Πώς να καταγράψεις τα "κλονιστικά γεγονότα" του γάμου σου (ώστε να τα αναφέρεις στο δικηγόρο σου)

Έγινε ενημέρωση: 29 Απρ 2020




Έχεις αποφασίσει ότι θέλεις να πάρεις διαζύγιο. Έχεις διαλέξει το δικηγόρο που θα αναλάβει την υπόθεσή σου. Έχεις ήδη κάνει ένα ή περισσότερα ραντεβού μαζί του και του έχεις εξηγήσει πώς έχουν τα πράγματα στο γάμο σου. Του έχεις ζητήσει να επικοινωνήσει με τον συνήγορο του συζύγου σου, για να προβείτε στις διαδικασίες έκδοσης συναινετικού διαζυγίου. Ωστόσο, οι προσπάθειες συναινετικής επίλυσης έχουν ναυαγήσει. Οπότε ένας δρόμος απομένει : η αντιδικία.


Ο συνήγορός σου θα πρέπει να συντάξει τα απαραίτητα δικόγραφα, όπως κατ΄αρχάς αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία θα ζητάς από τον/την σύζυγό σου τη χρήση της πρώην οικογενειακής στέγης και των κινητών πραγμάτων εντός αυτής, την επιμέλεια των ανηλικών τέκνων σας και διατροφή για σένα και τα τέκνα. Ο δικηγόρος σου θα σου εξηγήσει, ποιες είναι οι αξιώσεις σου σε αυτή τη φάση και πώς θα τις επιδιώξεις δικαστικά. Συχνά η αγωγή διαζυγίου έπεται, γιατί πρέπει πρώτα να επιλυθούν ποιο επείγοντα ζητήματα, όπως είναι τα παραπάνω. Ωστόσο στην αγωγή διαζυγίου, για να είναι αυτή πειστική και όχι αυθαίρετη, θα πρέπει να αναφέρονται τα γεγονότα, που θα έχεις ήδη αναφέρει σε μια τέτοια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αναφορικά με τους λόγους διάσπασης της έγγαμης συμβίωσης! Ούτε λιγότερα ούτε περισσότερα !


Ο δικηγόρος σου - πέρα από τα έγγραφα που θα σου ζητήσει να του προσκομίσεις - θα σου ζητήσει να του εκθέσεις λεπτομερώς, ποιά είναι τα γεγονότα που σε έκαναν να πάρεις την απόφαση να λύσεις το γάμο σου, δλδ τα "κλονιστικά γεγονότα" της έγγαμης συμβίωσης . Και φυσικά με όσα αναφέρεις θα πρέπει να είσαι σε θέση να αποδείξεις ότι ο γάμος σου έχει κλονιστεί αποκλειστικά από τη συμπεριφορά που έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια ο σύζυγός σου. Ο δικηγόρος σου θα σε ακούσει και θα προσπαθήσει μετά να αποτυπώσει γραπτώς την διήγηση σου με όρους νομικούς που κατόπιν θα προβάλει στο δικαστήριο. Γι΄αυτό πρέπει να είσαι ακριβής, ξεκάθαρος/η και να αναφέρεις γεγονότα !


Η προφορική εξιστόρηση στον δικηγόρο σου δεν είναι η ασφαλέστερη μέθοδος, για να συλλέξει τις πληροφορίες, που απαιτούνται σε μια υπόθεση διαζυγίου. Αυτό συμβαίνει γιατί, όταν οι γάμοι είναι πολυετείς, τα δυσάρεστα/κλονιστικά γεγονότα είναι συχνά πολυπληθή και η ανάκλησή τους στη μνήμη σου είναι πολύ πιθανό να έχει χρονικές και άλλες ουσιώδεις ανακρίβειες. Ακόμα και σύντομος να είναι όμως ο γάμος, η οδύνη ή ο εκνευρισμός, που γενικά προκαλείται στο σύζυγο από την ανάκληση άσχημων γεγονότων, "θολώνει" τη μνήμη του και τη δυνατότητά του να εκφραστεί λεπτομερώς.


Η εξιστόρησή σου θα πρέπει να έχει την εξής μορφή :
ημεροχρονολογία + τόπος + συμβάν (+ αυτόπτες μάρτυρες + έγγραφα & άλλα αποδεικτικά στοιχεία) ---> κλονιστικό γεγονός
και αυτό το μοτίβο θα πρέπει να επαναληφθεί σχεδόν για ΚΑΘΕ κλονιστικό γεγονός, που θα αναφέρεις!

Είναι λοιπόν σκόπιμο πριν αναφέρεις προφορικά λεπτομερώς όλα τα κλονιστικά γεγονότα που πρέπει να γνωρίζει ο δικηγόρος σου, να τα έχεις καταγράψει. Άν είσαι εξοικοιωμένος/η με την χρήση Η/Υ ή με κάποια από τις εφαρμογές που υπάρχουν στο διαδίκτυο (Evernote, Simplenote κτλ), μπορείς κάλλιστα να τις χρησιμοποιήσεις. Άν όχι,μπορείς να καταγράψεις τα κλονιστικά γεγονότα με τον παλιό κλασικό τρόπο, δλδ απλώς σε κάποιες σελίδες χαρτιού. Αφιέρωσε σε αυτή την εργασία κάποιο χρόνο, όταν θα είσαι ήρεμος/η. Ζήτησε από κάποιο έμπιστο πρόσωπο που γνωρίζει την κατάσταση (προς Θεού όχι τα παιδιά !!) να σε βοηθήσουν να θυμηθείς καλύτερα τα γεγονότα.


Μπορείς να τα ταξινομήσεις είτε κατά χρονολογική σειρά είτε θεματικά.

Επί παραδείγματι :

Χρονολογική ταξινόμηση

- Αύγουστος 2016, σπίτι, με χτύπησε, με έσπρωξε κτλ.

- Οκτώβριος 2016, εστιατόριο, (μπροστά σε άλλους) με εξύβρισε, μου μίλησε απαξιωτικά με αυτόν τον τρόπο (...)

Θεματική ταξινόμηση

- Περιστατικά κακοποίησης : ποιά, πότε, πού

- Περιστατικά εξύβρισης : ποιά, πότε , πού

Μην σου φαίνεται χαοτικό, πίστεψέ με ΔΕΝ είναι. Αντιθέτως, η καταγραφή μας βοηθά όλους να οργανώνουμε τις σκέψεις μας και συχνά να καταλήγουμε σε συμπεράσματα, που μας εκπλήσσουν.

Όταν ολοκληρώσεις την καταγραφή, μπορείς να την δώσεις αυτούσια στο δικηγόρο σου ή να την συμβουλεύεσαι, άν ο δικηγόρος σου προτιμά να του εκθέσεις προφορικά τα γεγονότα.


Σε κάθε περίπτωση, δες το, ως μια άσκηση ηρεμίας και συγχρόνως ταξινόμησης των

συναισθημάτων σου. Και τα δύο θα σου φανούν εξαιρετικά χρήσιμα, για να αντιμετωπίσεις το ψυχολογικό φόρτο των δικαστικών αγώνων, που ενδεχομένως να ακολουθήσουν.


Φωτό : Pixabay


* Εάν θές, να ρωτήσεις ή να μοιραστείς κάτι μαζί μας, μπορείς να μας στείλεις ιδιωτικό μήνυμα εδώ




Comentarios


 

ΜΙΛΗΣΤΕ MAZI ΜΑΣ

Στείλτε μας το ερώτημά σας

και θα σας απαντήσουμε άμεσα !

Ευχαριστούμε

2610-324936

 6948725060

Κανακάρη 178

​Πάτρα

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • Pinterest

©2019 Proudly created with Wix.com

bottom of page